Vienā no bioloģiski daudzveidīgākajām vietām uz zemes, Yasuní nacionālajā parkā un Biosfēras rezervātā, jums ir unikāla iespēja kļūt par vienu no retajiem cilvēkiem visā pasaulē, kurš ir redzējis mīklaino “krūmu suni”! Arvien retāk šis burvīgais savvaļas suns ir viena no daudzajām apdraudētajām sugām, kuras mēs priecājamies saukt par kaimiņiem šeit, netālu no Kichwa Añangu kopienas. Kaut arī ir plānots tos audzēt nebrīvē, amazonas lietus meži ir viena no nedaudzajām vietām, kur tūristi var redzēt šo apbrīnojamo dzīvnieku tā dabiskajā vidē, bet dabaszinātnieku ceļvedim Diego Torresam Garzón bija šī brīnišķīgā sastapšanās un šie attēli tika novilkti kamerā:

Retas suņu sugas-Jašūnas biosfēras rezervātā

Ceļojums uz Ekvadoras Amazones baseinu un tā kopienām ir labākā un atbildīgākā izvēle, izpētot Amazoni, jo tas nodrošina visas aborigēnu tautas pašnoteikšanās un pastāvīgas Amazones pārvaldīšanas turpināšanu un nodrošina šo skaisto ainavu, kurā dzīvo vairāk sugu nekā jebkur citur uz planētas, tas paliek tāds vēl daudzām nākamajām paaudzēm. Neaizmirstiet nofotografēt fotoattēlu reizi dzīvē, lai atcerētos savu ceļojumu un kļūtu par atbildīgo ceļotāju starptautiskās kopienas “biedru”.

Bušs-suns

Zinātniskais nosaukums  

Atelocynus microtis; Speothos venaticus. * Abu sugu nepareiza identifikācija ir izplatīta, jo tās pastāv līdzās tajos pašos apgabalos, un abas ir grūti uztveramas.

Apraksts

Noslēpumains Canidae dzimtas loceklis “Īsspalvainais krūmu suns” ir reta savvaļas suga. Starptautiskā dabas aizsardzības savienība to apzīmē kā “gandrīz apdraudētu” Apdraudēto sugu sarkanais saraksts. Tas ir salīdzinoši mazs sunim, vairāk līdzīgs mājas kaķa lielumam, jo ​​tas ir tikai apmēram pēda (30 cm) garš uz spītīgām kājām un sver apmēram 10 mārciņas. Tiek uzskatīts, ka šī mazā suga ir diennakts laikā, un tās medī grauzējus kā galveno laupījumu, kā arī valkā kažoku, kas sportiski izmanto dažādas sarkanbrūnas nokrāsas.

Dzīvotne un izplatība 

Buša suns apdzīvo dažādus zemienes lietus mežu biotopus, ieskaitot Terra Firme un Purvu mežus, un jo īpaši dod priekšroku peldēšanai Amazones upēs un līčos, jo ir ziņots par daudzām sugām. Tomēr, iespējams, pieaugošo dzīvotņu zaudēšanas draudu dēļ, tie ir pielāgojušies citām eko ​​zonām, piemēram, pakājē esošiem mežiem līdz 2000 m. Viņu iepriekš zināmais diapazons bija uz austrumiem Brazīlijā, rietumos Peru, dienvidu pusē Bolīvijā un vistālāk uz ziemeļiem Kolumbijā. Tomēr tas nesen tika paplašināts, jo novērojumi tagad ir reģistrēti līdz pat Centrālamerikai.

Atelocynus-microtis


1836 enduro kilometri. 30. sērija. Dviete, selekcionāra Sukatnieka mājas. Moči (EN Subs) - Janvāris 2022